Beremosi Tanpa Kontroversi

Penyampai Berita TV3 Bakal Kahwini Irfan Fazail (Harimau Muda A)

Foto Oleh : CIPOT REDZ

Bagi mereka yang sering menonton program Scoreboard di TV3 pasti mengenali personaliti yang memiliki wajah persis keanak – anakan ini. Nurnadia Mat Zuber juga merupakan pembaca berita sukan bagi Buletin Utama yang bersiaran setiap hari bermula jam 8-9 malam.


Nurnadia Mat Zuber

Gadis berusia 24 tahun ini sempat kami temui baru baru ini sempena majlis santai ‘Sepetang Bersama Buletin Utama’ di Petaling Jaya.

Menurut Nurnadia Mat Zuber ataupun mesra dipanggil Nadia, dia menjadikan bosnya sendiri iaitu Abu Bakar Atan sebagai idola dalam bidang penyampaian berita sukan. Ujarnya, banyak nasihat dan tunjuk ajar yang dicurahkan oleh Abu Bakar Atan membantu dirinya dalam penyampaian berita sukan dengan cara yang tersendiri.

“Nadia akui masih banyak yang perlu nadia belajar tentang bidang penyampaian berita dan pengacaraan. Alhamdullilan proses pembelajaran ini berjalan lancar walaupun Nadia masih baru didalam bidang ini. Besar harapan nadia agar penonton dapat melihat Nadia sebagai satu-satunya wanita yang boleh berbual bicara mengenai sukan. Walaupun sebenarnya Nadia ni bukanlah aktif bersukan sangat tetapi pengetahuan tentang sukan itu sentiasa ada.”


Nurnadia Mat Zuber

Sebagai personaliti yang kerap muncul di kaca tv pasti hal luar lingkup kerjayanya turut menjadi perhatian masyarakat. Ini turut diakui sendiri oleh Nadia apabila kisah pertunanganya dengan seorang pemain bola sepak Harimau Muda A iaitu Irfan fazail, 22 menjadi perhatian.

Ujarnya “Ya, saya akui saya sebenarnya baru saja bertunang dengan Irfan pada 30 disember lepas. Tak ada apa yang perlu saya sorokan tentang pertunangan ini. Lagipun kami sudah berkawan hampir 1 tahun lebih. Untuk bernikah pula yang pasti bukan pada tahun ini. Jika ada jodoh, besar kemungkinan tahun 2014 adalah tarikhnya. Kami tak mahu terburu buru dalam melangsungkan perkahwinan kerana masing-masing terikat dengan jadual kerja yang padat”


Nurnadia Mat Zuber

Ditanya tentang pertemuanya dengan Irfan, Nadia memaklumkan, permulaan pertemuan adalah atas urusan kerja. Nadia juga tegas menafikan yang dia mengambil kesempatan diatas tugasnya selaku wartawan sukan.

“Saya mengenali Irfan atas urusan kerja sebenarnya sewaktu hadir ke Wisma FAM bagi membuat liputan mengenai pasukan Harimau Muda. Dari situ kami berjumpa dan mula rapat apabila pasukan Harimu Muda A berlatih di slovakia. Ramai yang kata saya mengambil kesempatan diatas tugas saya sebagai seorang wartawan untuk memikat dia. Tapi bagi saya ini semua adalah sudah jodoh yang telah ditetapkan olehNya.

Tambah Nadia lagi dia tertarik dengan Irfan bukan kerana statusnya sebagai pemain bola sepak Harimau Muda, tetapi kerana karakternya yang kelakar dan tenang menjadikanya selesa setiap kali bertemu.Gosip Label Aishah Aziz Gosip Yuna

Wordpress Themes - Photography WordPress Themes - Newspaper & Magazine WordPress Themes